Hallo! Fijn dat je ons wil leren kennen!

Wij zijn onderzoekers van de UGent en de KU Leuven met een passie voor gezinnen.

Bieke Maes

Ik ben Bieke, en ik werk als doctoraatsstudente in het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CeSO) aan de KU Leuven. Na mijn studies van taal- en letterkunde en pedagogische wetenschappen, wilde ik graag verder aan de slag rond het thema van gezinnen. Ik ben dan ook heel blij deel uit te maken van dit project met als doel hedendaagse gezinnen beter te begrijpen en de huidige praktijken en noden in kaart te brengen. Meer specifiek focus ik me daarbij op alles wat met opvoeding te maken heeft. Er is heel wat terug te vinden over hoe een goede opvoeding er zou moeten uitzien met allerlei tips en tricks (bv. in boeken, online …), maar er is veel minder geweten over hoe ouderschapsrollen van elkaar kunnen verschillen. Het is die diversiteit in wat het betekent om voor een kind te zorgen die ik beter wil gaan begrijpen, met aandacht voor de noden en wensen van gezinnen vandaag de dag. Jullie stem is daarbij cruciaal! Naast het bestuderen van gezinnen, speel ik graag piano of gitaar, en houd ik ervan mijn eigen kledij te maken. Ook van lekker eten in goed gezelschap kan ik erg genieten.

Leila Van Imschoot

Ik werk als doctoraatsstudent in het Family Lab aan de Universiteit Gent. Mijn onderzoek maakt deel uit van het Family Solidarity 2.0 project. Ik mag me vastbijten in de psychologische en methodologische vraagstukken rond familiale solidariteit. Enkele vragen die ik graag wil beantwoorden zijn bijvoorbeeld: Hoe ervaren gezinnen in Vlaanderen dagelijks wat het betekent een gezin te vormen? Hoe kunnen we met vragenlijstonderzoek alle gezinsdynamieken in rekening nemen? Hoe kunnen we de ervaringen van jongeren én volwassen in postmoderne gezinnen genuanceerd in beeld brengen? Ik ben opgeleid als experimenteel psycholoog, en wanneer ik geen gezinnen aan het bestuderen ben, vind je mij waarschijnlijk al lopend, lezend of tokkelend op een basgitaar terug.

De Grote Gezinsstudie maakt deel uit van een breder project over hedendaagse gezinnen, Family Solidarity 2.0 (FamSol 2.0). Meer over het grotere team en de verschillende onderdelen van het onderzoek vind je hier.